Alertă în Timișoara! Rata de infectare cu COVID a depășit 8 la mie. Restricțiile ar putea fi extinse toată săptămâna

În aceste context, în 48 de ore ar urma să fie convocat comitetul pentru situații de urgență, pentru a lua în discuție noi restricții. Amintim că în urmă cu o zi, în Timișoara, rata de infectare a fost de 7,65, potrivit informațiilor transmise de DSP Timiș.

Anterior, au fost instituite restricții în Timișoara pentru depășirea pragului de 4 cazuri la mia de locuitori. În momentul respectiv au intrat în vigoare mai multe măsuri: carantina de noapte în weekend, de vineri până duminică, zile în care magazinele se închid de la ora 18, iar circulația pe timp de noapte este permisă doar celor vaccinați anti-COVID.

S-a închis aproape tot

În cursul săptămânii au fost închise restaurantele și localurile în interior, sălile de sport, cinematografele sau piscinele. Mai mult, au fost interzise nunțile și botezurile, nu au mai fost permise concertele și festivalurile sub nicio formă. Totodată, terasele restaurantelor sau cafenelelor au rămas deschise la 50% din capacitate, în cazul în care funcționează în aer liber.

Așadar, restricții deja impuse pentru weekend ar putea fi extinse pentru toate zilele săptămânii, după ce a fost depășit pragul de 8 la mia de locuitori.

Bilanț COVID miercuri, 29 septembrie

Până astăzi, 29 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.221.636 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), dintre care 1.388 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.110.542 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.826 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID-19), dintre care 259 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 906 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 36.865 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 28.09.2021 (10:00) – 29.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 207 decese (101 bărbați și 106 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș,  Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș,  Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Sursă foto: Dreamstime