Carantină obligatorie pentru oricine vrea să ajungă în SUA cu avionul, anunțată de noul președinte, Joe Biden, ca parte a planului de luptă cu pandemia de coronavirus.

Trebuie precizat că lupta cu pandemia s-a aflat în centrul programului prezentat de Biden în campania electorală, pentru a câștiga prezidențialele SUA, în condițiile în care adversarul său, Donald Trump, a fost acuzat că a minimizat efectele negative ale îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Carantină obligatorie, ca parte a planului de luptă anti-Covid

Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat joi că o orice persoană care ajunge cu avionul în Statele Unite va fi obligată de acum înainte să intre în carantină, notează AFP.

Prezentând planul său de luptă împotriva COVID-19, noul lider de la Casa Albă a anunţat, de asemenea, că pasagerii vor trebui să prezinte un test negativ.

Întrebat despre obiectivul său afişat de 100 de milioane de vaccinări în 100 de zile este ambiţios, el a reacţionat ferm: “Când l-am anunţat, toţi aţi spus că nu va fi posibil. Haide, nu vorbiţi serios!”.

Trebuie precizat că SUA rămâne cea mai afectată țară din lume de pandemia de coronavirus, numărul persoanelor decedate ca urmare a infectării cu Covid-19 depășind pragul de 400.000.

Peste 24 de milioane de infectări

În ultimele trei săptămâni, decesele provocate de coronavirus în SUA au totalizat 63.793, comparativ cu 52.715 decese în cele trei săptămâni anterioare Crăciunului, o creştere de 21%, potrivit presei internaționale.

Iar numărul zilnic de decese COVID-19 a trecut de 4.000 pentru prima dată pe 6 ianuarie.

Optsprezece state americane, printre care California, Pennsylvania, Texas şi Washington, au raportat recorduri zilnice de decese în ianuarie.

Numărul de cazuri de coronavirus a crescut în toate regiunile SUA şi numărul total a trecut de 24 de milioane.

Preşedintele Joe Biden a propus un pachet de ajutor de 1,9 trilioane de dolari, care include 415 miliarde de dolari pentru a susţine răspunsul la virus şi lansarea vaccinurilor COVID-19.