Capitala dorește să se numere printre orașele smart din lume. Pentru a face acest lucru trebuie să se orienteze cât mai mult spre digitalizare.

Un alt pas deja a fost făcut. Șoferii din Capitală pot verifica dacă o mașină dintr-o aprcare publică are plătită staționarea. În plus, se poate verifica dacă banii plătiți sunt raportați de către agenții de parcări.

Capitala face pași spre a fi un oraș smart

Pentru a beneficia de ceea ce oferă aplicația, aceasta trebuie mai întâi descărcată pe telefonul mobil. Aplicația se numește AmParcat și este disponibilă pe iOS în Apple Store sau pe Android în Google Play.

După descărcare se utilizează funcția ”Verifică înregistrarea parcării”(”Check the parking registration”). Această funcție poate fi găsită în meniul Utile/Tools.

În cadrul acestei funcții se introduce numărul de înmatriculare. Se verifică dacă pentru acest număr de înmatriculare există o parcare activă înregistrată în sistemul informatic.

Menționăm că răspunsul vine aproape instant. Utilizarea funcției este intuitivă și clară pentru orice utilizator, notează Româniatv.net.

Capitala face pași spre a fi un oraș smart

Trebuie menționat că aplicația anterior menționată oferă mai multe funcții. Concret, cu ajutorul ei se poate plăti simplu și ușor parcarea, se poate extinde sau se poate plăti automat.

Printre funcțiile aplicației mai sunt: istoris detalait, factură fiscală, alerte pentru expirare RCA, Rovinietă, ITP, CASCO, Extinctor, Trusă Medicală, carnet de conducere, puncte de penalizare și posibilitatea de a avea o copie digitală a RCA, cât și a altor documente.

AmParcat este o aplicație bună pentru utilizatorii care sunt reticenți cu privire la plata cu cardul. Trebuie menționat că, momentan, aplicația se poate folosi doar în București și Oradea.

Dezvoltatorii serviciului doresc să extindă aplicația și pentru alte orașe în cursul acestui an.