Florin Cîțu a anunțat când ne vom imuniza complet! Toată lumea trebuie să înțeleagă

În cadrul unei declarații de presă de la Palatul Victoria, premierul Florin Cîțu a declarat că, potrivit calendarului de livrare, România ar trebui să primească, până la sfârşitul lunii septembrie, 25,7 milioane doze de vaccin anti-COVID, faţă de o estimare iniţială de 20,5 milioane.

“Avem un calendar al dozelor de vaccin pe care (…) putem să-l prezentăm astăzi. Lucrurile se pot modifica, dar, până acum, să ştiţi că, atunci când tragem linie, s-a modificat în bine, pentru că ne aşteptam la finalul lui martie să avem 2,4 milioane de doze şi avem 2,6 în acest moment. În aprilie vom primi 4,5 milioane doze, în mai 4,970, aproape 5 milioane de doze, în iunie 6,8 milioane, în iulie 7,4, în august 8,1 şi în septembrie 8,4. În total, până la finalul lui septembrie, ar trebui să avem 25,7 milioane doze de vaccin în România, faţă de câte estimam iniţial, 20 şi ceva, (…) deci avem mai mult cu 5 milioane de doze”, a informat Cîţu, la Palatul Victoria.

771.663 de persoane sunt pe lista de așteptare la vaccin

Joi seara, premierul a mai declarat că pe lista de așteptare pentru vaccinare sunt doar 771.663 de oameni și a explicat motivul pentru care a folosit ”doar”.

“Spun doar pentru că, aşa cum arată lucrurile, vom avea o capacitate de vaccinare de 100.000 de persoane pe zi în prima săptămâna din aprilie, această listă de aşteptare va fi epuizată foarte rapid. De aceea, spun că este foarte important să menţinem clar mesajul pentru vaccinare, pentru că sper să nu ajungem să avem doze suplimentare şi să nu facem, deci trebuie toată lumea să înţeleagă că, dacă vrem să ieşim mai repede din această perioadă, trebuie să ne vaccinăm. V-am spus câte doze vin. Dacă ne uităm la lista de aşteptare, este clar că vom rămâne cu ceva doze”, a explicat Florin Cîţu.

Așadar, potrivit calculelor premierului, ne putem imuniza până în luna septembrie.

Premierul a mai vorbit și despre dozele de vaccin pe care România le va trimite Republicii Moldova.

“Vom trimite în acest weekend încă 50.400 de doze de vaccin către Republica Moldova. Ştiţi foarte bine, avem angajament de a trimite 200.000 de doze, trimitem încă 50.400 în acest weekend, deci lucrurile merg mai departe”, a spus Cîţu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea