PSD este decis. În cel mai scurt timp vrea să demită Guvernul condus de către Florin Cîţu prin moţiune de cenzură. Chiar şeful social democraţilor, Marcel Ciolacu, a explicat cum ar putea reuşi acest lucru.

Ungurii ar putea vota demiterea Guvernului

Şeful PSD, Marcel Ciolacu, a dezvăluit care este planul social democraţilor pentru îndepărtarea lui Florin Cîţu de la Guvern. Social-democraţii au început discuţiile cu parlamentarii AUR şi cu cei au minorităţilor naţionale pentru susţinerea unei moţiuni de cenzură depuse de PSD.

“Nu cred că minorităţile naţionale vor mai susţine acest guvern mult timp. Nu ştiu nici UDMR-ul cât o să mai stea să facă parte dintr-un asemenea guvern”, afirmă Ciolacu.

Şi UDMR ar putea vota moţiunea

“În fiecare sesiune parlamentară avem dreptul la o moţiune de cenzură. Am pornit negocierile cu ceilalţi parlamentari în ceea ce priveşte susţinerea unei moţiuni de cenzură. Am început şi cu formaţiunea AUR şi cu parlamentarii… Nu cred că minorităţile naţionale vor mai susţine acest guvern mult timp.

Nu ştiu nici UDMR-ul cât o să mai stea să facă parte dintr-un asemenea guvern. (…) ce se întâmplă acum? Ei nu au făcut congrese. Ei nu-şi pierd numai posturile din Guvern. Problema lor prioritară nu e să guverneze”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, la TVR.

El a spus că PSD este “o minoritate” în Parlament, iar moţiunea de cenzură este instrumentul pe care îl are la dispoziţie.

Ciolacu, atac dur la adresa Guvernului

El a criticat în termen duri actuala coaliţie aflată la guvernare. “Sunt şi proşti, sunt şi hoţi şi mincinoşi”, a spus Ciolacu despre actualii guvernanţi.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea