Când vine frigul în România? Prognoza meteo de la ANM. Ce ne așteaptă în zilele următoare? Directorul ANM are vești foarte bune pentru români. Din păcate sau din nefericire, frigul nu își va face simțită prezența prea curând.

Luna septembrie va fi una călduroasă, cu temperaturi care vor ajunge și la 34 de grade celsius.

Acesta nu este ultimul weekend cu vreme bună. Și săptămâna viitoare va fi caracterizată de valori de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru perioada din calendar.

Când vine frigul în România? Prognoza meteo de la ANM. Ce ne așteaptă în zilele următoare?

Vorbim de temperaturi care se vor situa scara întregii țări între 22 până la 33, posibil 34 de grade Celsius în lunca Dunării și în partea de Sud-Est a Olteniei. Chiar și pe litoral vom vorbi de temperaturi agreabile – 25, 27 de grade Celsius.

Și astăzi am avut la Gura Portiței 28 de grade Celsius. De altfel, la ora 18:00 încă înregistrăm în partea de Sud-Vest a țării 32 de grade Celsius și în bună parte din sudul, vestul, sud-estul și estul țării 30, 31 de grade Celsius. Cu 10, 12 grade mai mult peste ceea ce ar fi normal pentru această dată din calendar.”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM la digi24.

Mai mult, precipitații vor fi foarte puțin, doar în zona de munte. Vom avea parte de o vară târzie, a mai spus directorul ANM.

Când vine frigul în România? Prognoza meteo de la ANM. Ce ne așteaptă în zilele următoare?