Când se vor relua călătoriile de plăcere în Europa?

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat că momentan nu se știe când se vor putea relua călătoriile de plăcere în interiorul Europei.

„Noi îi spunem Exit strategy în grupurile noastre de lucru: cum va arăta și când se va întâmpla? Nu știm încă și trebuie să ne asigurăm că măsurile sanitare sunt respectate înainte de orice relaxare. Cred că este corect să menționăm lucrul acesta”, a spus Adina Vălean.

Trebuie să se respecte distanțarea socială pentru reluarea activității

„Multe măsuri au fost acceptate de industrie pentru a putea relua activitatea. Distanțarea socială este una dintre ele, dar nu singura, mai sunt dezinfectarea avioanelor, precum și alte măsuri în aeroporturi. Vom elabora ghiduri despre cum se vor aplica aceste măsuri și pe viitor”, a mai precizat Adina Vălean.

Ce se va întâmpla cu turismul

Comisarul european pentru transporturi a declarat că, în ceea ce privește turismul, despre această vară nu se pot spune prea multe lucruri. Totuși se lucrează pentru a furniza unele linii de orientare pentru repornirea turismului și călătoriilor în sezon.

„Pentru piaţa internă este bine să avem o abordare armonizată decât să vedem pe fiecare luând propriile măsuri, încât pentru un călător să fie dificil de înţeles ce măsură se aplică unde. Deci o abordare integrată, linii de orientare, să vedem cum evoluează în contextul crizei de sănătate”, a mai afirmat Vălean