Străinii care și-au găsit finanțatori canadieni pentru proiectele lor de afaceri se pot înscrie în programul ”Start up Visa” pentru a primi imediat rezidență permanentă.
Prin crearea ”vizei start up” pentru a atrage antreprenori străini, Canada se alătură statelor precum Australlia, Chile, Marea Britanie – care au făcut deja acest demers – diferența majoră constând în faptul că cel care aplică va primi imediat dreptul de ședere permanentă în această țară. Astfel, canadienii speră că start-up-urile ”celor înfiați” vor crea o mulțime de locuri de muncă bune.
”Suntem conștienți de existența multor tineri talentați – specialiști IT -, sau antreprenori din Statele Unite care locuiesc acolo cu viză temporară. Mulți au dezvoltat start up-uri bune, însă nu reușesc să își câștige rezidența permanentă”, spune Jason Kenney, șeful departamentului de imigrări al Canadei.  Acesta va merge în Silicon Valley luna viitoare cu scopul de a promova programul de ”vize start up” și îi încurajează pe canadienii cu bani să investească în acei tineri geniali.
Jason Kenney a anunțat că acest program nu-i vizează doar pe tinerii din Statele Unite, ci pe cei din întreaga lume, menționând că îi va sprijini pe acei care reușesc să convingă investitorii.
Programul este unul pilot ce are disponibile, în primă fază, 2.750 de vize pe an, pentru antreprenori și familiile lor, însă se estimează că numărul va crește în timp. ”Premisa este simplă. Dacă un investitor canadian va investi într-un start up, am prefera ca aceea afacere să își aibă sediul central în Canada, nu în India, Silicon Valley sau altundeva”, a conchis Kenney.