Călin Popescu Tăriceanu, a spus, luni seara, într-o intervenţie telefonică la postul de știri Antena 3, că bucuria sa că a fost achitat este umbrită doar de faptul că ştie că foarte mulţi alţi români care au fost sau sunt în aceeaşi situaţie cu el și care nu şi-au încheiat încă procesele.

„Sigur că o astfel de decizie nu poate decât să mă bucure, dar bucuria mea este parţială, pentru că într-adevăr după avatarurile prin care am trecut începând din 2015 – purtat la parchet, purtat în instanţă, cu o presiune publică uriaşă asupra mea, care i-a afectat pe toţi cei din jurul meu, tot acest calvar astăzi s-a încheiat. Bucuria mea este umbrită de faptul că ştiu că foarte mulţi alţi oameni care au fost sau sunt în aceeaşi situaţie cu mine nu şi-au încheiat încă procesele”, a explicat Tăriceanu, care a adăugat că judecătorii trebuie scoşi de sub „presiunea fantastică pe care o au din partea serviciilor”.

Tăriceanu a atacat dur DNA și judecătoriile cu privire la abuzuri.

„În 2015, când s-a pornit acţiunea DNA, la vremea respectivă eram singurul care avea curajul să vorbească despre abuzuri. La noi instituţiile s-au transformat într-o încrengătură paralelă, care să impună regulile fără să aibă legitimitatea votului”, a mai declarat președintele Senatului, care a mai spus că „lupta anticorupţie s-a transformat într-o luptă de răfuieli politice mai mult sau mai puţin mafiote, mai mult sau mai puţin la vedere”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat definitiv, luni seara, pe preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în dosarul în care era acuzat de mărturie mincinoasă. Tăriceanu a fost acuzat de procurorii DNA că a minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care au mai fost judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.