Guvernul a aprobat proiectul de lege privind împrumutul acordat de BEI României pentru a realiza tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate. Emil Boc solicită parlamentarilor ca într-o lună să aprobe legea pentru a se putea demara lucrările.

Proiectul de lege pentru modificarea contractului de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii a fost aprobat miercuri de Executiv. „Valoarea totală a proiectului este de 883 de milioane de euro, din care valoarea finanţării BEI este de 395 de milioane de euro. Împrumutul se derulează până în 2014”, a spus ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Implementarea proiectului va fi realizată de Metrorex în baza unui Acord subsidiar semnat între Ministerul Finanţelor, Ministerul Transporturilor şi Metrorex. „Proiectul ar trebui finalizat în 2015”, a spus Vlădescu.

Parlamentul ar trebui să aprobe Legea în 30 zile

Premierul a propus ca actul normativ să fie transformat în Ordonanţă de Urgenţă pentru a se grăbi lucrurile, dar ministrul Finanţelor a explicat că cerinţele BEI spun că este nevoie de o Lege adoptată de Parlament care să ratifice înţelegerea.

„Rămâne ca proiectul de Lege adoptat azi de Guvern să fie trimis în procedură de urgenţă Parlamentului şi ar fi bine ca în 30 zile documentul să parcurgă cele două Camere pentru ca apoi să fie demarate lucrările”, a spus Emil Boc.