Evitarea unor alimente ultraprocesate poate fi de ajutor

Evitarea unor alimente ultraprocesate poate fi de ajutor, dacă suferiți de căderea părului. Deși un anumit aliment s-ar putea să nu provoace neapărat căderea părului, există și unele alimente pe care le puteți adăuga în alimentație pentru a avea un păr sănătos.

Shefinds arată care sunt alimentele la care ar trebui să renunțați dacă vă cade părul, precum și ce ar trebui să consumați în schimb.

Mănâncă mai puțin: slănină

Baconul și alte cărnuri ultraprocesate conțin nitrați, substanțe chimice și conservanți care pot perturba sănătatea și creșterea părului, provocând inflamații.

Mănâncă mai mult: pește

Este adevărat că părul și corpul au nevoie de proteine pentru a fi sănătoase, dar vei obține mult mai multe beneficii mâncând pește. Cel mai bun este somonul, care este bogat în acizi grași omega-3, benefici pentru sănătatea organismului și a părului.

Bea mai puțin: sucuri carbogazoase

Conținutul ridicat de zahăr din aceste băuturi cauzează inflamații în organism, iar inflamația afectează foliculii de păr și poate agrava căderea și deteriorarea părului.

În afară de o explozie rapidă de energie pe care o oferă, băuturile carbogazoase îndulcite au puține calități sau deloc și, cu cât le incluzi mai puțin în dietă, cu atât mai bine.

Bea mai multă apă

Probabil că știți deja cât de importantă este apa pentru eliminarea toxinelor din organism, precum și pentru hidratarea fiecărei celule și a foliculilor din corp.

Este importantă și pentru un păr mai sănătos. Dacă vi se pare că este neapetisantă, încercați să adăugați un strop de citrice sau un amestec răcoritor de castraveți și mentă pentru a o dinamiza.

Mănâncă mai puțin: cereale la micul dejun

Cerealele consumate la micul dejun sunt adesea pline de zahăr, care poate duce la inflamații în organism. Adăugarea laptelui poate oferi beneficiile calciului și vitaminei D, atât de importante pentru păr, dar conținutul său de grăsime poate crește nivelul de testosteron din organism, provocând căderea părului și apariția mătreței.

Mănâncă mai mult: fulgi de ovăz cu afine

Micul dejun crește nivelul de energie. Dar, în loc să mănânci cereale în fiecare zi, alege fulgii de ovăz bogați în fibre. Adaugă afine pentru un plus de antioxidant natural dulce și nuci pentru a obține in dietă mai multă vitamina E, grăsimi sănătoase și proteine.

Mănâncă mai puțin: supe instant

Supa instant este rapidă, ușor de făcut și, în mod greșit, credem că este o alternativă mai sănătoasă la fast-food. Din păcate, supa instant conție sodiu și tot acest sodiu poate distruge corpul, afectând hidratarea. Părul are nevoie de niveluri sănătoase de hidratare pentru a rămâne puternic și a crește frumos.

Mănâncă mai mult: supe de casă

Nu încetați să mâncați supe – încercați însă să le faceți acasă, astfel încât să eliminați conservanții și conținutul ridicat de sare. Supele de pui sunt delicioase și foarte sănătoase!

Mănâncă mai puțin: carne roșie

Un alt aliment asociat în mod obișnuit cu căderea părului este carnea roșie, mai ales atunci când este procesată și/sau asociată cu alimente prăjite.

Încercați să reduceți cantitatea de carne roșie, deoarece consumul mare de carne roșie și prăjeli crește inflamația și promovează conversia testosteronului în dihidrotestosteron (DHT). Acest hormon masculin este legat de căderea androgenetică a părului.

Mănâncă mai mult: somon

Somonul este ideal pentru sănătate și pentru combaterea căderii părului.