Consiliul de Administraţie (CA) al Băncii Transilvania (TLV) propune acţionarilor listarea instituţiei de credit şi la Bursa de Valori din Viena, titlurile băncii urmând să fie tranzacţionate concomitent la BVB şi pe piaţa din Austria.

Propunerea va fi analizată de acţionari la 28 aprilie, se arată într-un convocator AGA transmis, joi, Bursei de Valori Bucureşti. Banca este listată la BVB din anul 1997.

Instituţia de credit are un capital social de 1,086 miliarde lei, divizat în 1,086 miliarde de acţiuni cu o valoare nominală de un leu.

Potrivit celor mai recente raportări, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare deţine 14,54% din acţiunile Băncii Transilvania, Bank of Cyprus are 9,7%, preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii, Horia Ciorcilă, o participaţie de aproximativ 5% din titluri, iar IFC 3,6%.

Acţiunile Băncii Transilvania sunt suspendate de la tranzacţionarea la BVB între orele 13:58 şi 15:20. La momentul opririi de la tranzacţionare, titlurile avansau cu 0,88%, la 2,3 lei. La acest preţ, banca are o capitalizare de 2,498 miliarde lei.

SURSA: Mediafax