"În primul rând, obiectivul strategic al moţiunii este un semnal puternic de oprire a politicilor economice ale Guvernului Dragnea-Tudose. Obiectivul politic maximal care poate fi atins, dacă toate forţele politice în afara PSD din Parlament se trezesc şi înţeleg că viitorul României este în pericol, este căderea Guvernului şi un prim semnal al forţei politice reale a Opoziţiei agregate în jurul PNL", se arată în comunicat.

Buşoi mai spune că, în acest moment, opoziţia anti-PSD este foarte fragmentată, iar dominaţia politică a PSD este foarte extinsă, cu mult peste capacitatea PSD de a fi reprezentativ social pentru România. 

"Pentru e echilibra raportul dintre opoziţia anti-PSD şi PSD, Opoziţia trebuie agregată în jurul PNL, iar PSD trebuie adus la ordine, iar fisurarea inevitabilă a PSD trebuie încurajată. De la această premisă se poate porni o dezbatere mai largă, inclusiv despre reaşezarea politicii româneşti pe o axă mult mai clară şi mai echilibrată stânga-dreapta", a declarat Buşoi.