Bursa de la Tokyo a închis în scădere pentru o a treia zi consecutiv, atingând cel mai scăzut nivel din ultimile 11 săptămâni, influenţată de raportul guvernului SUA privind creşterea peste aşteptări a şomajului, precum şi de evoluţia negativă a acţiunilor marilor exportatori, în contextul aprecierii yenului în raport cu dolarul.

Indicele Nikkei a scăzut cu 0,6 la sută la închiderea şedinţei de tranzacţionare de la Tokyo, iar indicele Topix a scăzut cu 0,8 la sută.

„Investitorii aşteaptă rapoartele financiare ale companiilor pentru prima jumătate a anului fiscal nipon, iar unii dintre aceştia consideră că puterea yenului va afecta perspectivele exportatorilor”, a declarat analistul Jujiya Securities Masayoshi Okamoto.

Indicele Nikkei a coborât cu 5,2% săptămâna trecută, cea mai mare scădere săptămânală din ultimele trei luni.

Acţiunile Mitsubishi UFJ Financial Group, cea mai mare bancă niponă, au crescut cu aproape 2%, iar cele ale Mizuho Financial Group au avansat cu peste 2%. Titlurile distribuitorului Fast Retailing au urcat cu 15%, după ce compania a anunţat că vânzările diviziei de îmbrăcăminte Uniqlo au crescut semnificativ în luna septembrie.

Titlurile Sony şi Honda au scăzut cu peste 2%, în timp ce acţiunile Toyota au coborât cu 1%