La exerciţiu au participat fregata Druzki, un elicopter, o navă a pazei de coastă şi două cutere, care au demonstrat pregătirea tactică şi de luptă a forţelor navale şi poliţiei de frontieră. Exerciţiul a constat în neutralizarea şi reţinerea unui vas de pescuit cu refugiaţi la bord intrat în apele teritoriale ale Bulgariei. 

La exerciţiu, desfăşurat în golful Burgas, au mai asistat vicepremierul Tomislav Doncev, ministrul de interne Rumiana Bacivarova, ministrul apărării Nikolai Nencev şi şeful de Stat Major, Konstantin Popov. 

Cu acelaşi prilej, premierul a anunţat că Bulgaria începe construirea a două fregate de luptă, o investiţie de circa 800 milioane de leva (400 milioane de euro). 

Fregatele vor fi construite după prototipuri realizate de ingineri bulgari şi vor fi produse în şantiere navale din ţară. 

Potrivit ministrului apărării, circa 1,5 miliarde de leva (750 milioane de euro) vor fi alocate pentru achiziţionarea a trei avioane noi pentru forţele aeriene bulgare. Proiectul de investiţii a fost deja prezentat parlamentului, urmând să fie aprobat în termen de două luni, după care va fi anunţată procedura de achiziţie.

Sursa: Agerpres