Bugetul pentru 2024 este realist

Bugetul pentru 2024 este realist. Fostul prim-ministru Nicolae Ciucă a oferit câteva declarații importante cu privire la bugetul țării. Președintele Partidului Național Liberal (PNL) a subliniat că bugetul pentru anul viitor este realist și adaptat la actuala situație economică.

„Este un buget foarte realist, pentru că actuala situație economică ne obligă la această abordare pragmatică”, a declarat fostul prim-ministru.

Acesta a asigurat că vor exista resurse pentru continuarea proiectelor de investiții, inclusiv cele din domeniile Dezvoltării, Mediului, Educației și Transporturilor.

Rolul PNL în construcția de dreapta

Cu privire la poziția PNL în peisajul politic, Ciucă a subliniat importanța partidului în construcția de dreapta din România.

„Nu există construcție de dreapta fără PNL; este cea mai consistentă forță politică de centru-dreapta din țara noastră”, a afirmat acesta.

Acesta a subliniat disponibilitatea pentru formule electorale cu toate forțele de dreapta din țară.

Ciucă a comentat și recentele controverse dintre liderii PSD, Ciolacu și Muraru, subliniind că acestea nu au loc în modul potrivit.

„Indiferent de situație, imaginea României în afara granițelor nu trebuie pătată de problemele care disonază în politica internă”, a avertizat fostul premier.

A criticat decizia de retragere a unui diplomat și a subliniat că astfel de situații nu fac decât să afecteze imaginea țării în plan internațional.

PNL va câștiga alegerile

Fostul șef al Executivului a afirmat ferm că PNL va câștiga alegerile cu el la conducere.

„Avem încredere în succesul PNL și vom continua să guvernăm pentru binele țării”, a declarat Ciucă, exprimându-și încrederea în rezultatele favorabile ale partidului în viitorul electoral.

În final, Ciucă a anunțat că se așteaptă la economii majore după recentele reduceri de cheltuieli. A subliniat importanța responsabilității financiare și a eficienței în gestionarea resurselor statului pentru a asigura bunăstarea și dezvoltarea durabilă a țării.

Nicolae Ciuca
SURSA FOTO: Dreamstime

Salariile profesorilor vor crește cu 20%

Într-o discuție recentă, președintele PNL, Nicolae Ciucă, alături de ministrul Educației și ministrul Finanțelor, a decis să sprijine o creștere semnificativă a bugetului pentru Educație în anul 2024, a declarat o sursă liberală pentru DC News.

Conform anunțului, salariile profesorilor vor beneficia de o majorare de 20%, adăugându-se la creșterea anterioară de 30% promisă și implementată la finalul mandatului premierului Ciucă.

Calculând procentele, liberalii estimează o creștere istorică a bugetului Educației de 57%.

Această sumă substanțială va fi direcționată în principal către investiții menite să sprijine îmbunătățirea calității sistemului educațional. Totuși, ea va fi direcționată și către

  • salarizare
  • acordarea de burse
  • furnizarea de mese sănătoase pentru copiii aflați în nevoie

PNL a încheiat un acord similar și cu ministrul Dezvoltării, Marcel Boloș, pentru bugetul de dezvoltare. Promite, astfel, o majorare la fel de spectaculoasă de aproximativ 60%. Aceste fonduri vor fi alocate pentru proiecte de modernizare în domeniile Transporturilor și Mediului.