Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anunţat că bugetul de stat nu poate suporta continuarea investiţiei în proiectul sistemului integrat al deşeurilor în Iaşi, proiect în valoare 106 milioane de lei care a fost lansat în 2007, şi că trebuie căutate alte soluţii.

„E clar că din buget nu mai putem să dăm toţi banii, s-au dat până acum circa 25 milioane lei, iar autorităţile locale circa 13 milioane lei. Şi atunci, există posibilitatea de a transfera aceşti bani, chiar dacă sunt lucrări executate, o parte din ele care sunt eligibile, la POS Mediu. Avem o întâlnire săptămâna viitoare cu toţi factorii implicaţi, deja s-a purtat o corespondenţă, eu sper ca până la sfârşitul anului să clarificăm această problemă”, a declarat ministrul Borbely.

Potrivit lui Borbely, pentru sistemul integrat al deşeurilor din Iaşi mai este un proiect în pregătire în valoare de 34 milioane euro, care va fi finanţat din fonduri structurale, respectiv prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu.
Oficialii municipalităţii ieşene au criticat, în mai multe rânduri, faptul că proiectul managementului integrat al deşeurilor a fost abandonat de autoritatea centrală.