Voucherele de vacanţă nefolosite ar trebui returnate statului. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi încearcă să recupereze până la finalul lunii noiembrie 8.300 de seturi de vouchere de vacanţă nefolosite de persoane din judeţul Iaşi. Acestea se ridică la o valoare totală de puţin peste 12 milioane de lei. Majoritatea celor vizaţi sunt întreţinători de persoane cu handicap, iar vouchere au fost acordate în noiembrie 2018. Data limită de returnare este 26 noiembrie 2019, scrie romaniatv.net.

„Acest beneficiu l-au primit toţi angajaţii până acum, din toate instituţiile subordonate, dar, după verificări, s-a constat că nu toate au fost folosite, şi asta s-a întâmplat mai ales în cazul angajaţilor din mediul rural“, spune purtătorul de cuvânt al instituţiei, Tiberiu Bantaş.

Legislaţia în vigoare prevede că un angajat are obligaţia să restituie angajatorului voucherele de vacanţă neuitilizate ori necuvenite la sfârşitul perioadei de valabilitate sau în cazul încetării contractului de muncă.

„Potrivit adresei pe care am trimis-o în toate unităţile, DGASPC este nevoită să se adreseze instanţei de judecată în vederea recuperării contravalorii voucherelor de vacanţă necuvenite sau nefolosite şi care nu au fost returnate conform termenului legal“, a mai precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.