Grupul de Comunicare Strategică a actualizat bilanţul pandemiei ce continuă să facă ravagii în România. Mii de români au fost depistaţi pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2. Până astăzi, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 932.179 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Bucureștiul se apropie de incidența de 7 la mie

În București situația este alarmantă. Numărul de infectări este tot mai mare, iar orașul se apropie de incidența de 7 la mie. Dacă acest lucru se va întâmpla, Bucureștiul va avea noi restricții. Mai precis, restricțiile anunuțate de autorități pentru weekend, vor fi valabile și în cursul săptămânii.

Astăzi, Bucureștiul a raportat un număr de 864 de noi infectări, iar, în acest moment, incidența este de 6,88 la mia de locuitori.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI (Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției) de la Direcțiile de Sănătate Publică:

La ce restricții trebuie să se aștepte bucureștenii

Într-o postare pe pagina de Facebook, premierul Florin Cîțu a anunțat că noile măsuri vor fi aplicate începând cu ziua de duminică, pentru ca toți operatorii economici să aibe timp să se pregătească.

“Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziţie să se pregătească, am avut o discuţie cu domnul Arafat şi am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a scris Cîţu pe Facebook.

De menționat este faptul că, potrivit declarațiilor făcute de secretarul de stat în MAI Raed Arafat, în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 trece de 4 la mia de locuitori circulaţia în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică va fi permisă până la ora 20:00, iar activitatea operatorilor economici se va desfăşura până la ora 18:00.

În ceea ce privește localitățile care depășesc incidența de 7,5 la mia de locuitori, în acest caz, măsurile vor fi valabile și în timpul săptămânii.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandra Pandrea