Când vom scăpa definitiv de restricții. Un celebru medic a spus adevărul

Theo Trandafirescu are o previziune optimistă pentru următoarele luni. Mai exact, acesta susține că SUA vor dispune o relaxare aproape totală a măsurilor anti-pandemice la începutul lunii noiembrie anul curent.

Totodată, medicul a mai adăugat faptul că, în Statele Unite, Revelionul din acest an ar urma să fie fără restricții. În ceea ce privește situația României, Theo Trandafirescu susțiine că exemplul Israelului este unul relevant.

Astfel, potrivit medicului, în SUA, campania de vaccinare de desfășoară la cote maxime, iar imunitate de turmă se realizează la pragul de aproape 80%.

“Procesul de vaccinare a prins viteză în SUA pentru că populaţia a început să înţeleagă acest proces…Imunitatea de turmă se realizează la pragul de 70 – 80 la sută. La 50% din populaţie – ceea ce înseamnă circa 350 de milioane de doze de vaccin administrate, inclusiv rapelul – probabil că va începe procesul de relaxare. La 70% va fi relaxare totală”, a spus medicul, la Antena 3.

Relaxare totală în luna ianuarie

Totodată, Theo Trandafiresu susține că după ce a văzut statisticile, în luna ianuarie restricțiile ar putea fi relaxate total.

”Din ce am văzut în statistici, din ce spun epidemiologii, acest lucru se va întâmpla în ianuarie. Se pare că vom face Revelionul în alte condiţii. Însă procesul de relaxare va începe (în SUA) din august iar la începutul lui noiembrie relaxarea va fi aproape totală”, a mai adăugat medicul.

Un exemplu pentru România, potrivit medicului, îl reprezintă Israelul, care se îndreaptă cel mai repede spre normalitate. Theo Trandafirescu susține că spre deosebire de alte țări, Israelul a avut un program foarte rapid și eficient de vaccinare, iar ca rezultat, au început deja să relaxeze majoritatea restricțiilor.

”(În ceea priveşte România) cel mai bine ar fi să ne uităm la Israel. Cred că ei se îndreaptă cel mai repede spre “coro-normalitate” (normalitate post pandemie de coronavirus, n.r.) Ei au avut un program rapid, foarte eficient, de vaccinare. Au o biotehnologie medicală foarte avansată. Au avut cele mai dure, stringente şi numeroase măsuri sociale, la momentele potrivite.

Acum încep să relaxeze, în preajma sărbătorilor naţionale şi religioase. Ei au vaccinat peste 50% şi au început să relaxeze când au atins pragul de 50%. Probabil că şi în România, când va fi atins pragul de 50%, vor începe măsurile de relaxare”, a mai adăugat medicul.

În ceea ce privește vaccinul, acesta susține că el nu ne poate vindeca, însă ne poate oferi o viață mai liniștită cu noul coronavirus, evitând formele grave de infectare.

”Vaccinul nu e un elixir visat, care ne va vindeca de toate relele. El doar ne pavează calea către o convieţuire mai paşnică cu coronavirusul. Nu trebuie să ne panicăm, trebuie să ne vaccinăm”, a  mai spus Theo Trandafirescu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alex Nicodim