Bucureştiul a căzut 36 de poziţii până pe locul 84 într-un clasament al celor mai atractive 98 destinaţii pentru investiţii imobiliare pe termen mediu realizat de compania LaSalle Investment Management.

Clasamentul a fost întocmit pe baza indicelui anual al dezvoltării regionale europene, E-REGI, în funcţie de 15 variabile, clasificate în trei categorii, respectiv perspectivele de creştere – ale economiei, locurilor de muncă şi cheltuielilor de cercetare şi dezvoltare- , gradul de dezvoltare stabilit în funcţie de PIB-ul pe cap de locuitor, precum şi situaţia mediului economic.

„Câteva state din Europa Centrală şi de Est s-au confruntat cu o recesiune puternică din cauza deficitelor de cont curent ridicate, împrumuturilor mari în monedă străină şi a policilor fiscale ineficiente. Aceşti factori au condus la un declin economic sever în pofida banilor oferiţi de Fondul Monetar Internaţional pentru România şi Ungaria”, se arată în raportul LaSalle, preluat de Mediafax.

Munchen: cea mai bună soluţie pentru investiţiile imobiliare

La polul opus, respectiv locul întâi, se află Munchenul, metropola germană având cea mai bună capacitate de a rezista actualelor probleme economice, ca urmare a nivelului ridicat al bunăstării şi a afacerilor locale şi internaţionale diversificate, consideră autorii studiului.

Londra s-a plasat în clasament abia pe poziţia a opta, în urma unor oraşe precum Paris, Stockholm şi Moscova, din cauza problemelor economice şi a şomajului, potrivit companiei LaSalle.

Studiul identifică oraşele din Europa unde cererea pentru proprietăţi imobiliare ar putea atinge, pe termen mediu, cele mai ridicate niveluri. Indicele E-REGI surprinde calitatea pieţelor de real estate, fiind un instrument pentru investitori atunci când este analizat împreună cu alte date precise despre piaţa de profil.

SURSA: Mediafax