Primăria Capitalei propune un tarif unic de parcare de 5 lei pe oră. Viceprimarul Stelian Bujduveanu a anunțat că cetăţenii sunt invitați să participe la o dezbatere publică care va avea loc pe acest subiect. Evenimentul va avea loc marți, 22 noiembrie.

Stelian Bujduveanu a explicat că vine în fața bucureștenilor cu o propunere de simplificare a sistemului de tarifare a parcărilor publice din Capitală, valabil pentru toate categoriile de utilizatori.

„Orice decizie importantă pentru oraş am luat-o împreună cu bucureştenii. Fie că a fost vorba de introducerea de sensuri unice, reguli pentru utilizarea trotinetelor sau organizarea licitațiilor publice cu strigare pentru spații comerciale”, a spus viceprimarul.

Propunere de simplificare a sistemului de tarifare a parcărilor publice din Capitală

El a spus că, acum vine în faţa bucureştenilor cu o propunere de simplificare a sistemului de tarifare a parcărilor publice din Capitală, valabil pentru toate categoriile de utilizatori (persoane fizice sau persoane juridice).

„Proiectul este publicat deja pe site-ul Primăriei Capitalei şi mulţi dintre dumneavoastră v-aţi exprimat deja puncte de vedere”, a scris viceprimarul Stelian Bujduveanu pe Facebook.

Dezbaterea urmează să aibă loc marţi, la sediul ARCUB, iar cei interesaţi pot participa şi online. Cu aceeaşi ocazie vor fi dezbătute şi alte proiecte de hotărâre.

Unul dintre ele vizează ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă. Altul prevede utilizarea gratuită a parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul municipiului Bucureşti de către autoturismele cu emisii zero de carbon.

 

Posibilitatea unui abonament de 25 de lei pe zi sau de 500 de lei pe lună

Amintim că despre acest subiect s-a aflat în urmă cu două săptămâni. Autoritățile au propus un tarif unic, încercând, în plus, să îi convingă pe bucureșteni să plătească mai des taxa de parcare atunci când apelează la această variantă.

Taxa de 5 lei se va aplica indiferent de zona în care locuitorii ar parca în București. Astfel, va exista posibilitatea unui abonament de 25 de lei pe zi sau de 500 de lei pe lună. Prin intermediul acestui abonament, locuitorii au dreptul de a parca pe orice loc administrat de Primăria Capitalei. Riveranii vor plăti 50 de lei pe lună sau 500 de lei pe an, în cazul în care bucureştenii doresc să închirieze un loc din partea Primăriei Municipiului București, în zona blocului în care locuiesc.

Despre subiectul parcării în București a făcut referire și primarul Nicușor Dan. Acesta a fost chiar și amendat în parcarea de la Primărie pentru că nu și-a prelungit la timp intervalul de staționare.