Banca Transilvania a scăzut cu până la un punct procentual dobânzile la „Creditul Gata Garantat” destinat IMM-urilor, atât la împrumuturile în lei, cât şi pentru cele în euro.

Astfel, pentru creditele contractate până la 31 decembrie BT practică o dobândă promoţională de 14% pe an  (în scădere de la 15%/an) la „Creditele Gata Garantate”, acordate în lei, respectiv de 9% pe an  (de la 9,5%/an) la cele în euro. Linia de credit a fost concepută, în premieră, în parteneriat cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) şi a fost lansată în luna iunie a.c.

„Creditul Gata Garantat” oferă avantajul celor care apelează la această finanţare că nu trebuie să aducă garanţii materiale: FNGCIMM acoperă 80% din garanţiile acestei facilităţi, iar Banca Transilvania pune la dispoziţie capitalul necesar şi acoperă restul de 20%.

„În august 2009 am anunţat că – în mai puţin de două luni de la lansarea Creditului Gata Garantat – am reuşit să acordăm 1.000 de astfel de credite, cât ne-am planificat pentru întregul an. Ritmul acordărilor s-a menţinut, aşa încât am dat deja peste 2.000 de Credite Gata Garantate”, a declarat Robert C. Rekkers, Directorul General al Băncii Transilvania.