Deși plecau cu gânduri, speranțe și declarații mari în Spania, ultima partidă a ”tricolorilor” din Naționala de fotbal din preliminariile Campionatului European 2020 a avut o primă repriză dezastruoasă pentru români.

Trebuie notat că meciul nu mai avea din start nicio miză, Spania fiind deja calificată la Europenele de la anul, iar echipa României eliminată din cursa pentru calificare. Totuși, s-a sperat că va fi un meci de moral, în care echipa tânără a țării noastre să puncteze măcar la impresia artistică.

Nu a fost deloc așa, prima repriză încheindu-se cu scorul de 4-0 pentru Spania. Deși a încasat patru goluri în doar 45 de minute, echipa României poate spune că a scăpat ușor, dominarea ibericilor fiind totală.

Spania a descis scorul în minutul 8, prin Fabian Ruiz, care a marcat cu latul, din 6 metri. Următoarele goluri au fost marcate în minutele 33, 43 și 45, de Gerard Moreno de două ori, respectiv Adi Rus, care a marcat în propria poartă.

Se anunță unul dintre cele mai rușinoase meciuri pentru România, dacă scorul se va păstra așa și în a doua repriză. Trebuie menționat că, pe 1 noiembrie 1962, Spania învingea Romania cu 6-0. Scorul la pauză era 4-0.

A fost ultima dată când România a luat patru goluri în prima repriză.