Fostul ministru de Externe a fost chemat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie.

Teodor Meleșcanu s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste

Recent, fostul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, s-a alăturat Partidului Puterii Umaniste, partid înființat de Dan Voiculescu. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă din partea partidului.

„Personalitate marcantă, care a exercitat înalte responsabilități în statul român – Președinte al Senatului, Ministru al Afacerilor Externe, Ministru al Apărării Naționale, Director al Serviciului de Informații Externe – senatorul Meleșcanu a promovat constant, în întreaga sa carieră, valorile social-liberale, care constituie esența doctrinei umaniste.

„Dincolo de obiectivele politice contextuale și de agendă publică imediată, consider că responsabilitatea esențială a unei persoane care exercită o funcție publică o reprezintă promovarea valorii umane ca esență a oricărui model social legitim. După o viață întreagă dedicată proiectelor social-liberale, asumarea identității umaniste este un pas firesc, care răspunde atât reperelor pe care le-am promovat întotdeauna – demnitate, echilibru, pragmatism – cât și așteptărilor concrete ale națiunii noastre. Românii își doresc un proiect politic nou, capabil să depășească vechile conflicte și inerții, să construiască trainic, nu să dărâme. Am încredere că umaniștii pot genera o astfel de schimbare și mă voi strădui să contribui cu întreaga mea experiență la succesul acestui proiect”, a declarat Teodor Meleșcanu în comunicatul trimis de către partid.