Deputatul USR, Claudiu Năsui, a postat azi pe pagina sa de Facebook informații cu privire la cât câștigă Teodor Meleșcanu lunar, din cumularea salariului de la Senat cu pensia. Năsui susține că Meleșcanu “căpușează” statul de mai bine de 50 de ani. Așadar, cumulat, Meleșcanu câștiga aproape 23.000 lei, însă Năsui susține că nu îl recomandă nimic pentru aceste “remunerații barosane”.

Ce a scris Năsui pe Faceebok?

“Teodor Meleșcanu refuză să plece. Unde să se ducă la 78 de ani după 53 de ani de lucru la stat?

Sunt câteva figuri în politică de care se pare că pur şi simplu nu putem scăpa. Teodor Meleşcanu este unul dintre aceşti oameni. Politruc cu ştate vechi, domnul Meleşcanu căpuşază statul de mai bine de 50 de ani. Pentru dumnealui, valorile politice nu prea au părut a fi relevante. S-a dus unde i s-a oferit un loc cald.

De la PDSR, strămoşul actualei ciume roşii, a încercat PD + PNL sub forma Alianţei DA, ca apoi să se reorienteze spre PNL şi, mai apoi, la ALDE. Ce au avut toate aceste partide în comun? Un loc cald pe bani buni pentru un cunoscut al sistemului. Nu doar această traiectorie îl face special pe domnul Meleşcanu, ci şi pensia de aproape 9000 de lei pe care o încasează lunar, asta pe lângă salariul de la Senat de 14.000 de lei pe care CCR a hotărât ieri că îl încasează ilegal.

Ce îl recomandă pe acesta pentru aceste remuneraţii barosane? De la haosul alegerilor din diasporă, la voturi false în Senat şi până la acuzaţiile că ar fi făcut parte din fosta securitate, toate se găsesc pe CV-ul informal al acestui bugetar consacrat.

Acest tip de personaje ar trebui să aibă o dată de expirare în politică mult mai scurtă de 50 de ani, iar acum este momentul să ne asigurăm că astfel de poveşti vor fi doar istorie, şi nu regula unei alte generaţii de sacrificiu”, a scris Năsui pe pagina sa de Facebook.

La 78 de ani, refuză să demisioneze

Teodor Meleşcanu nu vrea să demisioneze din fruntea Senatului, deşi a CCR a decis faptul că acesta a fost ales nerespectând legea.

Cu toate că CCR a decis faptul că Meleșcanu a fost ales în fruntea instituției în mod nelegal, acesta refuză să demisioneze, chiar dacă are 78 de ani.

După decizia CCR, prin care judecătorii au susținut că Meleșcanu a fost ales ilegal președinte al Senatului, acesta a spus: „E o premieră. Aşteptăm considerentele CCR pentru a proceda în consecinţă”.

De asemenea, în momentul în care a fost întrebat dacă își va depune demisia înainte de publicarea deciziei în Monitorul Oficial, Meleșcanu a declarat că: „Până la publicarea în Montorul Oficial, partea I, eu îmi exercit în continuare prerogativele (…) Nu am ce să-mi reproşez, dar chiar am argumente solide înaintate CCR. Că nu a fost în unanimitate dovedeşte că au fost şi alte puncte de vedere”.

De asemenea, preşedintele Senatului și-a exprimat și motivele pentru care încă mai vrea să rămână la conducerea Senatului:„Eu îmi doresc un singur lucru: să contribui la activitatea cât mai bună a Senatului. Nu am ambiţii personale”.

Președintele Senatului, pus în funcție în mod nelegal

Potrivit CCR, Meleșcanu a fost pus în funcție în mod ilegal de către PSD, în timp ce ALDE l-a exclus. Astfel, decizia judecătorilor constituționali este de a îl demite din funcție. Preşedintele Senatului spune că se va conforma deciziei.

Sesizarea de neconstituţionalitate a Hotărârii Senatului nr. 36 din 10 septembrie 2019 pentru alegerea preşedintelui Senatului a fost formulată de 33 de senatori, membrii ai grupului parlamentar al Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, ai grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal, ai grupului parlamentar al Partidului Mişcarea Populară, ai grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, precum şi de senatori neafiliaţi.

Amintim că, la data de 10 septembrie, Teodor Meleşcanu a câştigat şefia Senatului cu 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, susţinută de Opoziţie, a fost votată de 59 de senatori. De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a declarat la momentul respectiv că Meleșcanu a fost pus în funcție încălcând prevederile regulamentului.

Pe de altă parte, Meleșcanu este cercetat de Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc pentru că ar fi minţit diplomaţii străini în decembrie 1989.