Premieră tristă pentru Simona Halep: Nu va juca la Roland Garros! Accidentarea suferită săptămâna trecută la Roma o obligă să stea pentru o perioadă mai lungă de timp departe de terenul de tenis.

Medalia de aur la Olimpiada de la Tokyo rămâne principalul obiectiv din această vară pentru campioana română.

Premieră tristă pentru Simona Halep. Accidentarea de la Roma îi pune probleme

Simona Halep (România, 3 WTA) s-a retras de la Roland Garros, turneu de Grand Slam programat în perioada 30 mai – 13 iunie.

Campioana ediției din 2018 a fost nevoită să ia această decizie tristă din cauza accidentării suferite la gamba stângă, în timpul turneului de la Roma.

Simona Halep a mărturisit că nu va juca la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, într-o discuție cu Cristi Mîndru, jurnalist TVR, informează prosport.ro.

Simona ratează pentru prima oară în carieră turneul parizian: ea a triumfat la junioare în 2008, iar din 2009 până în 2020 a evoluat în fiecare an în concursul senioarelor.

Halep încearcă acum să se recupereze până la startul următorului turneu de Grand Slam din calendar, Wimbledon (28 iunie – 11 iulie), dar mai ales pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (24 iulie – 1 august).

Ținta principală a româncei în acest sezon este reprezentată de o medalie de aur la Olimpiadă.

Ruptură la gamba stângă

Simona Halep a suferit o ruptură la gamba stângă, săptămâna trecută, iar medicii au anunțat-o că e imposibil să revină pe teren într-un interval atât de scurt! Au mai rămas 9 zile până la startul Roland Garros, așa că Simona a hotărât să declare forfait pentru turneul la care a obținut cele mai importante performanțe ale carierei!

Începând cu anul 2014, în care Simona Halep a pătruns pentru prima oară în Top 20 WTA, constănțeanca s-a calificat de nu mai puțin de 6 ori în săptămâna a doua la Roland Garros!

S-a întâmplat în sezoanele 2014 (finală), 2016 (optimi), 2017 (finală), 2018 (titlu), 2019 (sferturi) și 2020 optimi! Halep a făcut excepție doar la ediția din 2015, cedând în turul secund.

Turneul de la Roland Garros este dotat cu premii în valoare totală de 38 de milioane de euro, iar cecul rezervat campioanei este de 1,6 milioane de euro.

După retragerea Simonei Halep, România a rămas cu patru reprezentante pe tabloul principal: Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu și Ana Bogdan.