Autorităţile prahovene informează că este pericol de explozie pe DN 1A – Centura de Est a Ploieştiului, unde a avut loc luni un accident rutier în care a fost implicată o cisternă încărcată cu 32 de tone de kerosen, populaţia fiind alertată prin sistemul RO-ALERT.

Potrivit mesajului, accidentul s-a petrecut între localităţile Berceni şi Corlăteşti, iar populaţia este informată asupra pericolului de explozie, fiind îndrumată să evite zona şi să elibereze căile rutiere pentru a facilita accesul echipajelor de intervenţie.

Pompierii acţionează cu spumă pentru a evita aprinderea produsului, la acest moment nefiind luată în calcul ipoteza transvazării acestuia.

Un accident în care au fost implicate o cisternă cu 32 de tone de kerosen şi un autoturism a avut loc în apropierea Ploieştiului, în zona Corlăteşti.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, capul tractor al cisternei este răsturnat peste o maşină, în autoturism fiind o persoană încarcerată care, din primele date, este decedată.

La faţa locului au fost mobilizate doua echipaje de stingere, unul de descarcerare şi unul de prim ajutor.

Cisterna prezintă fisuri, iar traficul este blocat, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

IGSU: Pompierii au intervenit în peste 4.000 de cazuri, în ultimele trei zile

Pompierii militari au gestionat 4.158 de intervenţii în situaţii de urgenţă la nivel naţional, în perioada 25 – 27 septembrie, majoritatea de asistenţă medicală, echipajele SMURD acţionând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor unui număr de 3.482 de persoane aflate în dificultate.

„Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 277 de incendii, precum şi în alte 617 de intervenţii, în sprijinul comunităţilor, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniţie neexplodată, etc. Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 28 accidente rutiere”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În afara acestor situaţii, pompierii au fost solicitaţi să intervină în cursul zilei de sâmbătă, pentru înlăturarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice prognozate ce s-au manifestat în 27 localităţi din 14 judeţe.

Salvatorii au intervenit pentru evacuarea apei din două case, două curţi, zece beciuri/subsoluri, două străzi, sediul unui operator economic, precum şi pentru degajarea a 22 de copaci căzuţi pe carosabil, fiind avariate patru autoturisme.