Ludovic Orban vrea să introducă o taxă pentru maşinile la prima înmatriculare. El a dat și detalii în acest sens.

„Cred că trebuie concepută ca taxă de poluare şi cuantumul să depindă de cantitatea de noxe. Când vom ajunge la o formulă acceptabilă la nivelul Comisiei Europene o vom anunţa public, a spus Orban, conform News.ro.

Premierul este de părere că această taxă care ar trebui să ţin cont de cât de poluant este autovehiculul.

Potrivit lui Orban, această nouă taxă nu se va introduce taxa decât atunci când se va ajunge la o soluţie agreată de Comisia Europeană.

„Cred că ea trebuie să fie concepută ca taxă de poluare şi cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe eliberate în atmosferă. Formulele care au fost încercate au intrat în contradicţie cu reglementările la nivel european. Se ştie că taxele indirecte trebuie să respecte reglementările europene. Această taxă poate fi gândită şi ca un impozit pe proprietate variabil, dar şi aici există riscul să contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun. Când vom ajunge la o formulă care să fie acceptabilă la nivelul Comisiei Europene o vom anunţa public, dar decât să mai venim iarăşi cu o taxă ca să mai luăm bani de la proprietarii de maşini şi după aia să trebuiască să-i dăm înapoi, mai bine măsurăm de şapte ori şi stabilim ceea ce suntem siguri că va fi acceptat la nivelul instituţiilor europene”, a afirmat primul ministru, joi, la preluarea mandatului de către noul ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.