Peste 150 de pacienți au fost evacuați: Incendiu la spital! ”Au ars materiale textile pe o suprafață de aproximativ 3 metri pătrați”, au mai spus reprezentanții ISU Brașov.

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă seară, la Spitalul de Psihiatrie Vulcan, județul Brașov. Aproximativ 150 de pacienți au fost evacuați.

Peste 150 de pacienți au fost evacuați. Intervenție de urgență a pompierilor

Potrivit primelor informații, incendiul a izbucnit la o ghenă de aerisire.

În jurul orei 19:57, incendiul a fost sesizat la Spitalul de Psihiatrie Vulcan.

La fața locului s-au deplasat patru autospeciale cu apă și spumă, o autospecială de salvare de la înălțime, un echipaj de descarcerare și un echipaj SMURD.

”Când au ajuns forțele de intervenție, toți pacienții din spital erau evacuați, aproximativ 150 de persoane”, au transmis reprezentanții ISU Brașov.

Incendiul se manifesta pe o ghenă de aerisire, cu ardere mocnită și a fost lichidat în scurt timp.

”Au ars materiale textile pe o suprafață de aproximativ 3 metri pătrați”, au mai spus reprezentanții ISU Brașov.

Din fericire, în urma acestui eveniment nu s-au înregistrat victime, potrivit antena3.ro.

Val de incendii

România a trecut în 2021 și 2020 prin experiențele traumatizante pentru opinia publică, în care mai multe spitale au luat foc, în plină pandemie de coronavirus.

Unul dintre cele mai grave s-a produs în data de 14 noimbrie 2020, când zece persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit la secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă şi degajare mare de fum şi a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Medicul de gardă de la secţia ATI a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe circa 80% din suprafaţa corporală.

Ulterior, nn incendiu a izbucnit, la 29 ianuarie 2021, la un pavilion al Spitalului „Matei Balş” din Capitală, fiind declanşat planul „roşu”. Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de clădire. Potrivit ISUBIF, în clădire erau aproximativ 100 de persoane. Peste 10 victime s-au înregistrat și în urma acestui incendiu.