Spitalul Clinic Colentina, lăsat de Termoenergetica fără apă caldă. Administratorii unității medicale fac tot posibilul pentru a le asigura pacienților minime condiții de tratament.

Astfel, cei internați vor fi relocați în saloanele care dispun de boilere electrice.

Spitalul Clinic Colentina, fără apă caldă. Ce fac pacienții

”Ca urmare a anunțului de astăzi, 2 septembrie 2021, al Companiei Municipale Termoenergetica București (CMTEB), privind întreruperea timp de 2 zile a furnizării apei calde în zona cuprinsă între Calea Floreasca și Bulevardul Barbu Văcărescu, inclusiv pentru Spitalul Clinic Colentina, vă aducem la cunoștință următoarele:

Conducerea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București – A.S.S.M.B. și a Spitalului Clinic Colentina sunt în contact permanent și au luat deja măsurile necesare pentru ca această situație să nu afecteze cei 312 pacienți internați în acest moment în unitatea sanitară.

Astfel, având în vedere faptul că multe secții din cadrul spitalului sunt dotate cu boilere electrice, s-a luat decizia relocării unora dintre pacienți în aceste secții, până la reglementarea actualei situații de avarie.

Problemele privind furnizarea agentului termic în parametri normali pentru Spitalul Clinic Colentina au un caracter cronic, amplificat și de faptul că vorbim despre un spital pavilionar, cu multe corpuri de clădire pe o suprafață relativ întinsă.

Studiu de fezabilitate pentru o soluție de rezervă

A.S.S.M.B. a luat inițiativa de a include în lista de investiții aferentă Bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2021, realizarea unui studiu de fezabilitate care să vizeze asigurarea unui soluții de rezervă (back-up) pentru furnizarea neîntreruptă a agentului termic în toate pavilioanele Spitalului Clinic Colentina.

În paralel, având în vedere caracterul activității medicale care se derulează zilnic în Spitalul Clinic Colentina, au fost organizate multiple întâlniri cu reprezentanții unității sanitare și ai Companiei Municipale Termoenergetica București, pentru a identifica cele mai potrivite căi de rezolvare durabilă a situației furnizării fără sincope a agentului termic.

În prezent, procedura de achiziții pentru contractarea studiului de fezabilitate este în curs de atribuire, urmând ca ofertantul declarat câștigător să realizeze documentația tehnico-economică și să propună o soluție prin care să fie rezolvată definitiv problema asigurării continuității furnizării agentului termic, în cazul apariției unor avarii repetate la sistemul de termoficare centralizat.”, se arată într-un comunicat de presă.