Este vorba despre designerul de modă Pierre Cardin. Acesta a devenit celebru în industria modei pentru creațiile sale vizionare și pentru designul „space age”.

Cardin, care s-a născut în Italia în 1922, dar a emigrat în Franța încă de când era copil, a murit într-un spital din Neuilly, în vestul Parisului.

Este cel care a lansat pentru prima oară ideea de haine unisex

Îndrăzneala tăieturilor sale, adesea radicale şi uneori geometrice, moderniste, a marcat generaţii de stilişti.

Demn de menționat este că s-a alăturat în 1946 casei Christian Dior și a contribuit la naşterea New Look care a revoluţionat moda de după război.

El şi-a creat propria casă de modă în 1950. Fiind un om de afaceri strălucit, acesta a creat un imperiu, pe care l-a extins apoi în numeroase ţări asiatice, în special China, bazându-se pe creaţiile sale, dar şi pe o serie impresionantă de produse sub licenţă.

Designerul a început să devină cunoscut după ce a creat 30 de costume pentru un bal mascat la Palazzo Labia în Veneția, la 3 septembrie 1951, eveniment considerat la acea vreme „petrecerea secolului”.

De asemenea, doi ani mai târziu, în 1953, Pierre Cardin a început să creeze „haute couture”. Tot el este cel care a lansat pentru prima oară ideea de haine unisex.

„Haina pe care o prefer este cea pe care o inventez pentru o viaţă care nu există încă, lumea de mâine”, spunea acesta în cartea „Pierre Cardin”, scrisă de colaboratorul său apropiat Jean-Pascal Hesse şi publicată în 2017.

Trebuie menționat și că designerul de renume mondial a rămas activ şi a supervizat munca echipelor din casa de modă până recent.