Ludovic Orban a anunțat că astăzi Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență va instaura starea de urgență.

Această măsură a fost luată deoarce pe data de 15 mai, expiră starea de urgență și nu se mai puteau lua decizii privitoare la restricțiile de circulație.

„Astăzi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va declara starea de alertă în cadrul situaţiei de urgenţă provocată de epidemia de coronavirus. Tot astăzi, odată cu declararea stării de alertă, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viaţa şi sănătatea românilor. Aceste măsuri vor avea caracter de obligativitate şi vor fi stabilite în baza OUG 21 care reglementează situaţiile de urgenţă”, a declarat Ludovic Orban, joi, în cadrul şedinţei de Guvern.

Starea de urgență, o decizie foarte bună

Premierul Orban a adăugat că decizia de președinte privind instituirea stării de urgență a fost una foarte bună și a ajutat România în lupta cu virusul ucigaș.

„Făcând o evaluare retrospectivă a ceea ce s-a întâmplat în ultimele 2 luni trebuie să vă spun că instituirea stării de urgență, decizie luată de președintele Romîniei, a fost una foarte bună.

Ne-a oferit cadrul pentru a putea să luptăm cu toate armele împotriva acestei epidemii. Ne-a permis să menținem la un nivel cât se poate de bun răspunsul împotriva acestui virus. Nu am avut probleme cu sistenul de sănătate publică, cu numărul de persoane infectate la 100.000 de locuitori, mai ales ținând cont de condițiile specifice din România, pentru că au intrat în țară 1,27 milioane de români, majoritatea din zonele roșii, am reușit să facem față”, a adăugat Ludovic Orban.