În prima ședință de Guvern, Ludovic Orban i-a anunțat pe miniștri că vrea să facă febră la mână de pe urma demiterilor pe care le seamnează. Ei bine, continuă depesedizarea din instituțiile publice. Un șef dintr-o instituție cheie a statului a fost dat afară din funcție.

Demitarea serii

Ministrul economiei, Virgil Popescu, a decis să-l demită pe Horia Grama din funcția de președinte al Agenţiei Nucleare şi pentru Deşeuri Radioactive, anunță surse politice, citate de hotnews.ro. Grama se afla în această funcție de la începutul lui 2017, chiar dacă nu avea experiență în domeniu.

A fost recomandat însă pe linie de partid. Horia Grama a fost deputat PSD. Până la numirea unui nou președinte, atribuțiile acestuia vor fi preluate de secretarul general al instituției.

Horia Grama a fost deputat PSD în legislatura 2012-2016 și preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Covasna. A avut funcții de conducere la SC Perla Covasnei, Bibco SA Biborțeni și SC Tușnad SA. De asemenea, a fost prefectul județului Covasna în perioada 2001-2006.