Decebal Traian Remeș s-a stins din viață, la 70 de ani. Acesta a fost răpus de o boală incurabilă, iar din păcate medicii nu l-au mai putut salva. Remeș a fost internat în urmă cu o săptămână, la secția de oncologie în Spitalul din Baia Mare.

Politician și economist de meserie, Remeș a ocupat funcțiile de ministru al Finanțelor  în perioada 1998-2000, și de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale în anul 2007. Remeș a fost și deputat în Partidul Național Liberal între anii 1996-2000.

În 2007, acesta a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii în Guvernul condus de Călin Popescu-Tăriceanu, din cauză că au apărut la postul național de televiziune, TVR, anumite probe din ancheta DNA la adresa sa. Scandalul de la acel moment a zguduit scena politică din România.

Remeș, condamnat pentru luare de mită

Reamintim că, Remeș a fost implicat într-un scandal de luare de mită împreună cu fostul Ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureșan sub motiv că a primit un plic cu 15,000 de dolari de la un om de afaceri pentru facilitarea obținerii unor contracte. În martie 2008, Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală împotriva lui Remeș, iar în iunie a fost trimis în judecată sub acuzația de „trafic de influență”, în cazul favorizării unei firme pentru câștigarea unei licitații, în schimbul unui autoturism de lux, produse alimentare și a 15.000 de euro.

Decebal Traian Remeș a fost condamnat la data de 14 februarie 2012  către Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani de închisoare cu executare. Decizia a fost contestată, însă degeaba. Pe 11 februarie 2014 a fost eliberat condiționat.