Premierul Boris Johnson anunțat un nou val de relaxări și a promis o revenire semnificativă la normalitate, până la Crăciun. De la 1 august oamenii sunt încurajați să revină la serviciu, a transmis premierul, conform Radio România Actualități.

Mai multă putere pentru angajatori

„În loc ca guvernul să le spună oamenilor să lucreze de acasă, vom da angajatorilor mai multă putere să decidă în ce condiții angajații lor pot lucra în siguranță”, a spus Boris Johnson.

Oamenii de știință care îl sfătuiesc pe premier se opun acestei măsuri, pe motiv că va duce la mărirea numărului de infecții. Boris Johnson a spus că apreciază sfaturile oamenilor de știință, dar până la urmă deciziile trebuie luate de politicienii aleși de popor.

Se vor redeschide toate școlile pentru toți copiii

Tot în seria măsurilor anunțate de premierul britanic, din septembrie, se vor redeschide toate școlile pentru toți copiii, iar din octombrie accesul publicului pe stadioane va fi permis din nou, pentru competiții sportive.

Premierul Boris Johnson a mai anunțat și un pachet consistent de măsuri pentru pregătirea sistemului medical pentru un al doilea val al pandemiei, prognozat pentru lunile de iarnă.

„Astăzi pot confirma alocarea a încă trei miliarde de lire pentru sistemul medical din Anglia, pentru a se pregăti de iarnă”, a spus domnul Johnson.

Oamenii de știință prognozează că în Marea Britanie, în cel de-al doilea val al pandemiei, până la 120 de mii de persoane și-ar putea pierde viața, din cauza coronavirus și a complicațiilor ce vor surveni cu gripa de sezon.