Luni dimineață, conducerae USR PLUS a avut o ședință în contextul scandalurilor în care premierul Florin Cîțu a fost implicat în ultima vreme. Totodată, surse din cadrul ședinței au declarat pentru stiripesurse.ro, că una dintre temele discutate de cei de la USR a fost nominalizarea anunțată de Florin Cîțu pentru Ministerul Finanțelor Publice, mai exact, Dan Vîlceanu.

Același surse susțin că în timpul ședinței, atât Dacian Cioloș cât și Vlad Voiculescu au cerut ieșirea de la guvernare. Decizia acestora vine în contextul în care, Cioloș încearcă astfel să se poziționeze în interiorul partidului, în vederea apropiatului congres, în care va fi ales un președinte unic.

În același timp, se pare că în cadrul ședinței se mai discută și argumente pro și contra ieșirii de la guvernare, însă nu se va lua o decizie finală în această ședință.

USR PLUS vrea să iasă de la guvernare 

Sursele citate susțin că cea mai mare nemulțumire a liderilor USR PLUS o reprezintă nominalizarea lui Dan Vîlceanu la Finanțe. Mai exact, ei sunt de părere că acesta nu va face decât să ajute la direcționarea tuturor resurselor către aleșii liberali.

Amintim faptul că în luna iulie, USR PLUS amenința din nou cu ieșirea de la guvernare, în cazul în care PNL punea în practică redistribuirea portofoliilor. USR-PLUS nu va prezenta deschidere pentru renegocierea funcțiilor de la ministere, după alegerile interne din PNL, spunea atunci ministrul Ghinea.

„Mesajul meu este foarte clar şi răspicat: indiferent cine câştigă alegerile interne din PNL, nu se pune problema de o schimbare a portofoliilor după Congresul PNL.

Dacă se pune problema aceasta, atunci plecăm. (…) Avem foarte multe proiecte începute, avem 40 de angajamente de guvernare USR-PLUS, din care unele au fost deja îndeplinite (…). Nu este acceptabil să stăm să primim toată ziua bobârnace”, a declarat Ghinea, într-o conferinţă de presă, la Timișoara.

„În contextul campaniei interne din PNL, USR-PLUS nu reușește să-și desfășoare activitatea guvernamentală așa cum și-ar dori, de fapt”, mai preciza atunci Ghinea.