Într-un interviu acordat pentru Ziarul de Iași, Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS a comentat evenimentul din urmă cu 20 de ani în care premierul Cîțu a fost prins la volan, în Statele Unite, sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit acestuia, este vorba despre „o problemă gravă” care trebuie lămurită de PNL și președintele Klaus Iohannis. Totodată, el a mai precizat că partidul său dorește să știe dacă șeful statului a știut despre acest lucru atunci când l-a desemnat pe Florin Cîțu în funcția de premier.

„E o problemă gravă. Chiar dacă nu are consecințe juridice, pentru că au trecut 20 de ani, e o problemă de etică, de morală. Așteptăm clarificări de la partenerii noștri de guvernare, de la PNL, care au propus candidatul. Am vrea să știm și dacă președintele Iohannis a avut cunoștință sau nu în momentul în care l-a desemnat pe Florin Cîțu premier”, a declarat Dacian Cioloș pentru Ziarul de Iași.

Amintim faptul că o reacție în acest sens a venit și din partea purtătorului de cuvânt al partidului, Ionuț Moșteanu. Acesta a declarat în cursul zilei de vineri, la Digi24, că „e o problemă de moralitate și de încredere pe care premierul Cîțu trebuie să o rezolve împreună cu colegii săi din PNL, cu președintele Klaus Iohannis”.

Tensiuni aprinse între Florin Cîțu și USR PLUS

La rândul lor, în ședința Biroului Național de joi seară, liderii USR-PLUS au vorbit și ei despre acest scandal. Surse din partid au menționat că „scandalul cu episodul din Statele Unite a fost picătura care a umplut paharul”.

Totodată, același surse au mai spus că mai mulți lideri ai Biroului Național, atât din USR, cât și din PLUS au avut o reacție „vehementă” la adresa premierului și chiar au solicitat să i se ceară demisia. „S-a discutat chiar și de o moțiune de cenzură”, susțin sursele citate.

Trebuie menționat faptul că relația dintre Florin Cîțu și USR PLUS a dvenit din ce în ce mai tensionată, iar informația privind arestarea premierului acum 20 de ani a umplut paharul.

La începutul săptămânii Dacian Cioloș critica guvernul, despre care spune că bate pasul pe loc în privința reformelor luându-le apărarea miniștrilor USR PLUS, care ar fi început reforma în ministerele pe care le conduc.

Totodată, un alt subiect care a generat tensiuni l-a reprezentat rectificarea bugetară.  Ministrul Transporturilor a cerut aproape 3 miliarde de lei la rectificare, sumă care a fost considerată prea mare de premier, care i-a reproșat lui Cătălin Drulă că nu a cheltuit banii primiți la începutul anului.

Între timp, Cătălin Drulă a afirmat că execuția bugetară este de 90%, însă în datele publicate vineri de Florin Cîțu ministerul Transporturilor are o execuție bugetară de doar 73%.