Sociologul Marius Pieleanu a fost impresionat de Alexandru Rafila, care în opinia sa ar putea să câștige următoarele alegeri ale ”noii generații de politicieni ai PSD”, adăugând totodată că ar putea să preia chiar și funcția ocupată acum de Klaus Iohannis. 

Totodată, el a mai adăugat că profilul lui Alexandru Rafila este unul consistent, având formarea profesională necesare pentru o funcție de rang înalt.

”Eu pe profesorul Rafila l-am cunoscut în emisiunile de televiziune ale Antenei mai ales. Nu ascund faptul că mi-a făcut o impresie foarte bună. Este una din mizele câștigătoare și alegerile câștigătoare ale noii generații de politicieni ai PSD.

Are un profil consistent, pe gustul meu și nu numai, adică o formare profesională adecvată, un traect profesional în consecință. Deci are toate calitățile și toate argumentele de partea domniei sale.

Sigur, după cum știți, la PSD lucrurile trebuie să parcurgă o procedură specifică, are nevoie de un vot pentru a fi nominalizat. Avem câteva lucruri pe care le putem spune cu certitudine”, a spus Pieleanu, la Antena 3.

Alexandru Rafila ar avea o șansă reală

Sociologul a mai subliniat faptul că, Alexandru Rafila, dar și Marcel ciolacu sunt cei mai bine poziționați, atât în spațiul public cât și în interiorul PSD-ului. Pe de altă parte, Marius Pieleanu precizează că în cazul în care mâine ar avea loc alergerile prezidențiale, el l-ar vota pe Alexandru Rafila și nicidecum pe Ciolacu.

El a subliniat faptul că profesorul Rafila ar avea o șansă reală și reprezintă o oportunitate pentru PSD în cursa pentru președinția țării.

”Alături de președintele partidului, cei doi sunt cei mai bine poziționați în ierarhia favorabilității publice, mai ales în interiorul bazinului electoral al PSD. Se bucură de un indicator de favorabilitate, adică cifra procentuală a încrederii este mai mare decât cifra procentuală a neîncrederii, lucru foarte rar întâlnit în rândul clasei politice din România.

Dacă m-ați întreba pe mine, dacă mâine ar avea loc alegeri prezidențiale, probabil că între domnia sa și Marcel Ciolacu ar fi persoanele de ales pentru nominalizare. (…) Profesorul Rafila ar avea o șansă reală ca, în sfârșit, PSD să-și apropie portofoliul de președinte al țării”, a mai declarat sociologul Marius Pieleanu.