Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă, marţi seară, că, până la intrarea PSD la guvernare, românii nu mai aveau încredere în sistemul sanitar. În replică pentru deputatul liberal Marilen Pirtea, Ciolacu afirmă că PSD nu se cramponează de guvernare şi, dacă liberalii îşi doresc o astfel de guvernare, de genul celei avute cu USR, PSD îşi vede de propriul drum. Liderul PSD consideră, însă, că nu este timp pentru „joc politic”.

Ciolacu: PSD poate ieși de la guvernare

„Îi transmit domnului Pirtea foarte clar: Până să intrăm la guvernare, după 2 ani de zile, românii nu mai aveau nicio încredere în sistemul de sănătate, după o guvernare de dreapta. Dacă vrea să vadă aceste evidenţe sau vrea să înceapă să scoată vinovaţi … părerea mea este că e o abordare greşită. PSD nu se cramponează de această guvernare, putem ieşi de la guvernare”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, Marcel Ciolacu.

În plus, liderul PSD a precizat că nu va intra în schimb de replici cu colegii de guvernare.

„Eu nu voi intra împreună cu colegii mei într-o astfel de abordare, într-o coaliţie care a funcţionat cum a funcţionat PNL cu USR. Dacă îşi doresc o astfel de abordare colegi mei, şi nu o abordare cu responsabilitate, PSD îşi vede de drumul lui, ne întoarcem la votul românilor”, a mai declarat Ciolacu, care a punctat că are „o relaţionare corectă cu premierul Nicolae Ciucă”.

Coaliția de guvernare nu-și permite un joc politic

Întrebat dacă există jar aprins în coaliţie, Ciolacu a declarat: „Dacă cineva vrea să ducă această coaliţie – eu nu cred că în acest moment ne permitem să o ducem spre un joc politic şi să încercăm să măsurăm partidele după sondaje şi anumite şmecherii. Eu nu vreau să intru în acest joc şi vreau să fiu foarte bine înţeles”.

„Această coaliţie este condamnată să reziste până în 2024”, a adăugat Ciolacu.

Deputatul PNL Marilen Gabriel Pirtea a solicitat public ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, să se exprime categoric în favoarea depolitizării complete a subiectului Certificatului StopCovid şi să lase Institutului de Sănătate Publică şi Comisiei de Epidemiologie din Ministerul Sănătăţii rolul de a se exprima public, pe bază de argumente ştiinţifice, argumente care se vor constitui în baza dezbaterilor parlamentare pentru adoptarea, mai apoi, a legislaţiei Certificatului StopCovid.

Liberalul mai acuză că Rafila este înconjurat de o puternică facţiune din PSD care se opune introducerii Certificatului StopCovid pentru exercitarea activităţilor profesionale.