Vasile Dâncu ar putea să fie candidatul PSD la alegerile din 2024. Astăzi, fostul vicepremier din Guvernul Cioloș a candidat pentru postul de președinte al Consiliului Național din PSD, după ce a fost modificat statutul partidului în cursul zilei de sâmbătă. Astfel, preşedintele Consiliului Naţional al PSD va fi ales de congres, prevede una dintre modificările aduse statutului PSD şi votate, sâmbătă, de delegaţii social-democraţi.

„Preşedintele Consiliului Naţional al PSD este ales de congres, în componenţa echipei de conducere propusă în cadrul unei moţiuni”, potrivit modificării, şi coordonează activitatea Consiliului Naţional şi prezidează şedinţele CN, coordonează activitatea departamentelor, forumurilor, ligilor, asociaţiilor constituite în cadrul partidului la nivel naţional.

Vasile Dâncu, candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024

Fostul ministru din Guvernul Boc, Daniel Funeriu, spune că Dâncu este candidatul PSD la următoarele prezidențiale:

„Să nu ziceți că nu v-am spus: singura știre politică de azi, pe care nimeni nu a fost capabil să v-o spună, este că Vasile Dâncu e candidatul PSD la prezidențialele din 2024. #mearogantbutright”, a scris Daniel Funeriu pe Facebook sâmbătă seara.

Daniel Petru Funeriu este un chimist și politician român, din 2009 ministru al învățământului în guvernul Boc II până în februarie 2012.

Mesajul lui Dâncu din Congresul PSD

Sociologul Vasile Dâncu i-a urat lui Marcel Ciolacu, ales astăzi preşedinte al PSD, să „aibă mână mai bună” decât predecesorii săi, transmite Agerpres.

„Domnului Marcel Ciolacu îi doresc să aibă mână mai bună la oameni decât au avut ultimii noştri lideri şi asta pentru binele nostru, al echipei, dar şi al României”, a afirmat Dâncu la congresul extraordinar al PSD.

El şi-a exprimat speranţa ca PSD să poată „bloca invazia de sinecurişti care vin de fiecare dată, cu fiecare alegeri, în partid şi ocupă funcţii importante fără să performeze”.

Potrivit lui Dâncu, victoria Gabrielei Firea la Primăria Capitalei „nu va fi o umbrelă frumoasă pentru partid, ci va fi o umbrelă pentru oamenii simpli şi pentru această capitală cu două viteze, una a celor bogaţi şi alta a cartierelor sărace”.

„Nu consultanţii străini sau specialiştii în marketing trebuie să ne fabrice programele, politicile şi strategiile noastre, ci analiza realistă a realităţii trebuie să dicteze întrebările la care noi trebuie să răspundem. Şi noi trebuie să vedem la care întrebări trebuie să răspundem. (…) Să nu ne fie ruşine să fim patrioţi, în toate sensurile. (…) În această bătălie simbolică care se dă astăzi între state, identitatea noastră a avut foarte mult de suferit. Iar instituţiile pe care şi noi le-am păstorit câteodată, cum este Institutul Cultural Român, nu au reuşit să facă în străinătate ceea ce ar fi trebuit să facă”, a spus Dâncu.

El susţine că PSD „nu va dispărea cât timp PSD va trebui să lupte pentru oameni”.

„Vedem la televizor că se cântă prohodul stângii şi – un lucru şi mai grav – dispariţia PSD. Când spui că te lupţi ca să dispară un partid constituit democratic, care face parte din pluralismul politic din România, înseamnă că vizezi dictatura. Înseamnă că degeaba se cântă acest prohod, pentru că stânga nu va dispărea, atât timp cât cineva va trebui să ţină cu oamenii (…) şi va trebui să ne luptăm pentru cei mulţi”, a adăugat Dâncu.