„Ştiați că… prin articolul 263 alineatul 10 introdus în Legea educației de trupa de plagiatori Ponta-LMP, statul plăteşte 125 de norme degrevate (vreo 8 milioane de lei anual) liderilor de sindicat? Adică liderii de sindicat nu predau dar iau salariul plin. Plus salariul de la sindicat. Oare profesorii adevărați din lista mea nu se simt puțin fraieriți? Oare 160.000.000 de RON în 20 de ani de degrevări ajungeau pentru a nu mai avea toalete în curte?”, a scris Daniel Funeriu pe Facebook.

Avertizarea lansată de fostul ministru al Educației

Daniel Funeriu a lansat o solicitare către Raluca Turcan, Ludovic Orban și Florin Cîțu ca Ministerul Educației să nu acorde degrevări în această perioadă.

„Înțeleg că pentru anul şcolar următor încă nu s-au acordat degrevările, care trebuie acordate prin ordin al ministrului. Fiind perioadă de criză solicit vice-premierului Raluca Turcan, premierului Ludovic Orban şi ministrului de finanțe să ia decizia politicã prin care Ministerul Educației să NU acorde degrevări în această perioadă. Eu nu am acordat degrevări în perioada crizei şi nu s-a întâmplat nimic rău, deci există precedent”, a adăugat acesta.

Mafioții se îmbogățesc legal

De asemenea, Daniel Funeriu a criticat dur, spunând că „mafioții” au ajuns „next levăl”.

„Să vă mai spun o chestie: hoții ordinari fură prin încălcarea legii. Mafioții se îmbogățesc legal, prin modificarea legilor în interes propriu. Next levăl cum ar veni. Acum poate înțelegeți de ce au intrat în politică şi au ajuns şi miniştri şi senatori cei mai veroşi dintre sindicaliştii din educație”, a completat fostul ministru al Educației.