Marius Budăi a făcut un anunț așteptat de toți pensionarii. Ministrul Muncii a spus când vor fi plătite pensiile în ianuarie 2022. El a arătat că a avut o discuție la telefon, în acest sens, cu irectorul general adjunct al Poștei Române.

„Am discutat telefonic, în această seară, cu directorul general adjunct al Poștei Române, Ovidiu Călin, astfel încât să fie depuse toate eforturile pentru ca pensiile pe luna ianuarie a anului 2022 să fie plătite până în data de 15. Posibila întârziere din ianuarie este anuală, fiindcă nu se pot vira banii în luna decembrie 2021 pentru ianuarie 2022, așa cum se întâmplă în celelalte luni ale anului, deoarece vorbim de bugetul pe alt an. Vom depune toate eforturile pentru ca seniorii României să nu fie nevoiți să își aștepte drepturile nici măcar o zi în plus!”, a scris pe pagina sa de socializare, Marius Budăi.

Anunțul făcut de Poșta Română

Trebuie spus că Poşta Română a anunțat că va începe distribuirea pensiilor pe data de 6 ianuarie, cu două zile mai târziu decât normal. Aceste informații se regăsesc într-un comunicat remis marţi de Compania Naţională Poşta Română.

Pensiile din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve şi văduve de război, IOVR) vor fi distribuite la domiciliu în perioada 6 – 17 ianuarie, iar la ghişeele subunităţilor poştale până în data de 19 ianuarie 2022. Astfel, distribuirea pensiilor se va decala cu două zile în luna ianuarie, deoarece banii pentru drepturile sociale vor fi viraţi în conturile Poştei Române începând cu 4 ianuarie, după cum se întâmplă la fiecare început de an, se precizează în comunicat.

Este o situaţie specială pentru că ne aflăm în luna ianuarie

Conform sursei, într-o lună obişnuită, Poşta Română primeşte prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. În ianuarie, Casa Naţională de Pensii Publice va vira în conturile Poştei Române contravaloarea drepturilor de protecţie socială cu o decalare de câteva zile, ca la orice început de an, notează Poşta Română. Transformarea drepturilor de protecţie socială în bani cash şi distribuirea în genţile fiecărui factor poştal durează aproximativ trei zile, se menţionează în comunicatul Poştei Române.

Directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan, a explicat că angajaţii instituţiei vor lucra la capacitate maximă pentru a distribui pensiile cât mai rapid în ianuarie.

„Salariaţii Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a face posibilă distribuirea pensiilor într-un timp cât mai scurt, având în vedere situaţia specială în care ne aflăm în luna ianuarie, ca urmare a închiderii de an din instituţiile statului. Este o situaţie excepţională şi subliniem faptul că Poşta Română îşi respectă, întotdeauna, angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Naţională de Pensii Publice”, a declarat directorul general al Poştei Române, citat în comunicat.