Joi, la ultimul termen în procesul „Cazului Caracal”, Gheorghe Dincă a vorbit pentru ultima dată în fața instanței, care urmează să dea verdictul în acest dosar. În monologul său care a durat câteva minute, inculpatul a spus judecătoarei, dar și rudelor victimelor care se aflau în sală că „fetele nu sunt moarte” şi a cerut să fie achitat pentru omor.

Ce a declarat Gheorghe Dincă în fața instanței?

La ultimul termen al procesului în care este judecat pentru uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu, Gheorghe Dincă a încercat să demonteze acuzațiile care i se aduc.

„Doamnă preşedintă şi onorată instanţă, sunt de acord să fiu condamnat doar pentru faptele ce le-am săvârșit”, a declarat Dincă.

În acest proces, care se desfășoară la Tribunalul Olt, Gheorghe Dincă este acuzat de mai multe fapte: trafic de persoane, trafic de minori, viol (două fapte), omor calificat (două fapte) și profanarea de cadavre sau morminte (două fapte).

În monologul său, Dincă s-a referit doar la infracţiunile de omor şi de profanare de cadavre, pentru care a cerut achitarea. El nu a negat că le-a întâlnit pe victime sau că le-ar fi dus la casa sa și a recunoscut și agresiunea sexuală asupra uneia dintre fete.

„E adevărat, sunt vinovat pentru viol asupra lui Măceşanu Alexandra, pe care-l şi recunosc. În rest, nu am nicio vină la celelalte … Cum, ce-am profanat? Care cadavre le-am profanat? N-am omorât pe nimeni, nici pe Luiza, nici pe Alexandra”, a spus Gheorghe Dincă.

Deliberarea și pronunțarea în dosar, amânată pentru luna august

Amintim că, magistraţii Tribunalului Olt au amânat pentru luna august deliberarea şi pronunţare în „Cazul Caracal”, în care inculpatul Gheorghe Dincă este trimis în judecată pentru omor, trafic de persoane şi alte infracţiuni în cazul dispariţiei adolescentelor Alexandra Măcaşanu şi Luiza Melencu, potrivit încheierii postată pe portalul instanţei.

La Tribunalul Olt, unde cauza se judecă pe fond, a avut loc, joi, un nou termen în „Cazul Caracal„, magistraţii stabilind un nou termen în dosar pentru data de 12 august, pentru deliberare şi pronunţare.

La termenul precedent, din luna mai, s-au încheiat audierile în dosar, iar avocaţii au făcut diferite solicitări.