Este bomba momentului pe scena politică din România. Deși toată lumea se aștepta la această alianță după alegerile parlamentare totul s-a dat peste cap. Vorbim despre o răsturnare de situație la care nu s-ar fi gândit nimeni.

Bombă în politică!

Liberalii ar vrea să facă o alianță după alegeri în care să nu îi includă și pe cei de la USR-PLUS. Dezvăluirea a fost făcută de către unul dintre liderii liberali. Senatorul Daniel Fenechiu a dezvăluit că prioritatea PNL este să facă un guvern împreună cu PMP și UDMR, partidele colege din PPE.

Doar dacă nu există suficientă reprezentativitate intră în discuție USR-PLUS. ”Președintele Orban a declarat, ca și alți lideri ai partidului, în repetate rânduri, că prioritatea noastră este să facem un Guvern împreună cu partidele care ne sunt colege în PPE, aici mă refer la PMP și UDMR, iar în ipoteza în care nu există suficientă reprezentativitate pentru obținerea majorității, indiscutabil, intră în discuție și USR PLUS” a spus Daniel Fenechiu, conform RFI.

Fenechiu nu s-a oprit aici. A clarificat declarația ca să fie foarte clar. ”Nu, prima variantă sunt partidele din Partidul Popular European, în speță PMP și UDMR. USR-PLUS rămâne o variantă indiscutabilă, dar în primul plan avem în vedere colaborarea cu partidele din PPE.

Cred că e o chestiune firească, pe linie europeană, pe linie doctrinară, nu cred că asta e o problemă care să deranjeze, pentru că da, există posibilitatea să facem Guvernul și cu USR-PLUS”, a mai spus Fenechiu, conform sursei citate.

Această declarație a lui Fenechiu vine în contradicție cu cea făcută de către europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan. Fostul jurnalist a spus că UDMR poate intra la guvernare, dar cu o singură condiție. Liderul formațiunii, Kelemen Hunor, să citească în fiecare imineață, cu voce tare, articolul 1 din Constituția României.

Sursa foto INQUAM / George Calin