Se încinge lupta politică pentru Primăria Capitalei! Ceea ce părea o bătălie între Gabriela Firea și Nicușor Dan s-a transformat marți într-o mare necunoscută, în condițiile în care în spațiul public a apărut posibilitatea ca Victor Ponta să candideze pentru funcția de Primar General.

Dealtfel, Ponta a afirmat marți seară, la Digi 24 Tv, că Pro România va participa cu candidați proprii în alegerile locale, inclusiv în București, spulberând astfel speranțele unei posibile alianțe de stânga, care să o susțină pe Gabriela Firea în lupta cu Nicușor Dan.

Anunț surprinzător în direct

De cealaltă parte, Gabriela Firea a făcut, practic în același timp, un anunț extrem de surprinzător, în direct la Antena 3.

”Eu în această seară în faţa dumneavoastră anunţ că nu mai candidez la Primăria Capitalei dacă domnii de pe centru-stânga au un scor în sondaje mai mare decât mine”, a spus Firea.

”Dar în toate sondajele, eu şi domnul preşedinte Iohannis suntem pe primul loc la încredere. Eu nu mă ţin de scaun, îmi văd de viaţa mea. Nu aş vrea să se înţeleagă că sunt supărată pentru că PSD nua ştiut să negocieze mai bine cu domnul Ponta.

Dacă o alianţă de stânga găseşte un candidat mai bun decât mine, eu mă retrag. Nu am un orgoliu atât de mare încât să pun interesul meu deasupra interesului echipei”, susține Gabriela Firea.

Avantaj pentru candidatul PNL

Ea a criticat declaraţiile referitoare la o posibilă candidatură a lui Victor Ponta la Primăria Capitalei.

”Transmitem semnale confuze către cetăţeni, pentru că ne percep pe noi din aceeaşi zonă de stânga. Dacă noi venim acum toţi şi anunţâm că vrem să candidăm toţi, facem un bine simpatizanţilor noştri?

De fapt noi ce determinăm în aceste zile tumultoase? Un avantaj pentru candidatul anunţat de PNL. Noi ce demonstrăm susţinătorilor noştri şi celor nehotărâţi?

Avem atâta aroganţă, avem atâta sufienţă, suntem atât de trufaşi încât să nu reuşim să ne înţelegem să avem candidatul cel mai bine plasat? Toate sondajele arată că actualul primar general este cel mai bine cotat”, a arătat Firea.