Există posibilitatea ca ședința pentru învestirea Guvernului Orban II să nu se desfășoare din lipsă de cvorum și votul să fie reprogramat pentru o altă zi, potrivit antena3.ro

Când va avea loc votul

Luni, pe 24 februarie, Parlamentul da votul pentru Executiv, un vot posibil de respingere, dar asta doar dacă va fi cvorum.

Dacă luni nu va fi cvorum de ședință la plenul reunit, adica prezența de 233 de parlamentari, atunci Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului vor trebui sa stabilească o altă data de vot in plen.

Întârzierea calendarului de anticipate

PNL ar vrea să fie data de 2 martie, însă PSD ar miza pe data de 9 martie. Ambele variante ar întârzia însă calendarul de anticipate şi este posibil ca nici în zilele respective să nu fie cvorum. Astfel, PSD poate ține această criză până la toamnă, cand sunt alegeri la termen, și să rămână Orban interimar.

De asemenea, Curtea Constituțională ar urma să spună luni dacă exista un conflict constitutional, după ce Iohannis l-a propus pe Orban premier, desi PNL nu avea majoritate în Parlament.

Daca CCR va spune ca este neconstituțională decizia președintelui, atunci Iohannis trebuie să vină cu o altă propunere de premier.