Anul viitor salariile bugetarilor vor creşte în medie cu 10% în raport cu cele diminuate, iar dacă procesul de restructurare va avea succes procentul de creştere a veniturilor angajaţilor din aparatul bugetar ar putea fi mai mare, a spus premierul Emil Boc.

“Procesul de restructurare a aparatului bugetar este absolut necesar. De aceea, ce se conturează în momentul de faţă este următorul lucru: în 2011 salariile bugetarilor vor creşte în raport cu diminuarea pe care au suferit-o acum cu 25%. Şi vreau să fiu foarte direct şi să spun pe cifre. Că va creşte este clar. Cu cât va creşte se pune întrebarea. Vor creşte cu cât ne vom permite noi ca ţară să ne întreţinem”, a declarat Emil Boc, la postul public de radio.

El a precizat că, din analizele de la Ministerul Finanţelor, masa salarială pentru 2011 este de 39 de miliarde lei, iar dacă nu se acordă al 13-lea salariu atunci vom putea avea pentru anul viitor o creştere a salariilor în raport cu cele diminuate cu 10%.

“În funcţie de succesul procesului de restructurare, vom putea avea o creştere a salariilor şi cu mai mult de 10% şi vom vedea asta la sfârşitul procesului de restructurare”, a susţinut premierul.

Dând asigurări că va exista în 2011 o creştere a salariilor bugetarilor cu cel puţin 10%, în funcţie de reuşita procesului de restructurare, primul-ministru a precizat că Guvernul lucrează tocmai la accelerarea restructurărilor.

“Cât va fi creşterea depinde de succesul procesului de restructurare şi noi, după cum vedeţi, suntem cu piciorul pe acceleraţie ca acest proces de restructurare a statului să aibă loc şi să avem atâţia funcţionari câţi avem nevoie, iar aceia să fie bine plătiţi în raport cu nevoile pe care le au”, a spus  şeful Executivului.