Așadar, au fost surprinse mai multe mișcări care au atras atenția în pozele și videoclipurile de la întâlnirea dintre Vladimir Putin și Kim Jong-un. În înregistrările respective, Putin își mișcă încheietura piciorului foarte vizibil.

Se poate observa că liderul de la Kremlin își ridică de mai multe ori talpa piciorului stâng, în timp ce stă lângă Kim Jong-un. Acesta își menține doar călcâiul în contact cu solul. Mai mult, își răsucește uneori și glezna.

Kim Jong-un a observat mișcările lui Vladimir Putin

Potrivit publicației Merkur, Kim Jong-un a observat mișcările președintelui rus. Informația a apărut după ce mai multe publicații au speculat că poziția nefirească a piciorului ar putea indica  că liderul de la Kremlin este bolnav.

De exemplu, mulți au speculat în trecut că președintele rus ar suferi de cancer sau Parkinson.

Președintele rus nu a fost prezent la un eveniment important din Rusia

Amintim că mii de persoane s-au adunat vineri în emblematica Piață Roșie din Moscova pentru a celebra un an de la anexarea a patru regiuni ucrainene de către Rusia.

Concertul nu a fost difuzat de nicio televiziune rusă şi nici pe internet. Totodată, nu a fost anunţat niciun discurs al preşedintelui Vladimir Putin.

„Nu, nu este în planurile preşedintelui” să participe la eveniment, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de EFE.

Nici televiziunea rusă de stat nu a oferit acoperire evenimentului, aşa cum obişnuia să facă în alte ocazii. Concertul este organizat de grupuri apropiate Kremlinului. Numeroase drapele ruseşti au fost distribuite participanţilor.

În faţa lor, scena era înconjurată de ecrane cu sloganul concertului, „O singură naţiune, o singură familie, o singură Rusie”, amintind – în opinia unor media independente ruse – de sloganul partidului nazist „Un popor, un imperiu, un conducător”. Şi chiar deasupra trona inscripţia „Donbasul este Novorusia”, referindu-se la un proiect pentru crearea unui teritoriu rusesc în sudul şi estul Ucrainei, denunţat de Kiev ca „imperialist”.

Pe scena din Piaţa Roşie erau programaţi să evolueze artişti care susţin în mod deschis campania militară din Ucraina. Este vorba despre Oleg Gazmanov, Polina Gagarina, trupa Liube şi Shaman. Acesta din urmă este cel care a reprezentat cel mai bine muzica patriotică rusă timp de un an şi jumătate.