Veşti extrem de proaste pentru aceşti români. Profesorul Alexandru Rafila a venit cu dezvăluiri absolut înspăimântătoare despre coşmarul prin care trec aceste femei.

Boala care face prăpăd în România

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a făcut dezvăluiri incredibile despre boala care face prăpăd în România. Acesta a vorbit despre „eșecul răsunător” cu privire la programul de screening al cancerului de col uterin.

„Este o problemă pentru noi toți. Am trecut printr-o experiență proastă în ceea ce privește eșecul programului de screening al cancerului de col uterin. Doar 12 la sută din femeile din România au reușit acest lucru în decurs de șase ani, deci un eșec răsunător. Și dramele continuă!

Am avut, anul trecut, 1805 femei care au murit de cancer de col uterin. Este clar că aici lucrurile ar trebui să se miște!”, a spus Alexandru Rafila, conform dcnews.ro.

Şi asta nu e tot. „Planul național de redresare și reziliență ar trebui dezbătut și în Parlamentul României. O să vă spun câteva lucruri legate de partea de sănătate. Pilonul 5, sănătate și reziliență economică, socială și instituțională debutează cu o analiză foarte pertinentă a problemelor de sănătate sau ale sistemului de sănătate din România.

Se discută multe lucruri legate inclusiv de mortalitatea evitabilă prin prevenție. Un lucru pe care-l știm foarte bine e că România este la o treime din media Uniunii Europene în ceea ce privește bugetul alocat sănătății.

Încă un lucru care mi s-a părut sugestiv are legătură cu cheltuielile pentru sănătate, 42 la sută în asistența medicală spitalicească, deci aproape jumătate, în condițiile în care media din UE este de 29 la sută”, a explicat Alexandru Rafila.